Bemutatkozás

    Halmi István vagyok, testépítő versenyző és személyi edző. Rövid bemutatkozásom alapján betekintést nyerhetsz sportpályafutásomba.

    A sporttal már az általános iskola első osztályában kapcsolatba kerültem. Pécsett, a Testnevelési Általános és Sport Iskolában ismerkedtem meg először a sport szervezett formájával. Az általános iskola vége felé a kézilabda keltette fel igazán az érdeklődésem, majd ez a sportág lett a választott szakágam. Ebben a sportban jelentős sikereket értem el: magyar bajnokok lettünk, korosztályos válogatott voltam, 3 évig a Pécs NB I-es felnőtt csapatában játszottam és több elismerő címet érdemeltem ki. Közben megismerkedtem az atlétika, kosárlabda szépségeivel is. Majd jött egy váltás és megtaláltam azt amit igazán magaménak éreztem: a testépítés! A kezdeti próbálkozásaim és tanuló időszakomban nagyon sokat segített testépítő barátom Szakács Sándor. Ő látta meg bennem a tehetséget, ambíciót, kitartást, adottságot amiből a későbbi fejlődésem során tudtam azzá válni aki és ami vagyok. Hogy ki is vagyok ma? Egy egészséget, sportot szerető ember, akinek életformájává vált a testépítés. 12 éves korom óta valamilyen formában minden nap találkozom a sporttal. Vagy épp edzek, vagy versenyzek, vagy a tanítványaimnak edzést tartok, vagy csak egy-egy tanácsot kérő sportbarátnak válaszolok a kérdésére, esetleg csak táplálkozom-pihenek, ami fontos, elengedhetetlen része a sportnak.

    Hogy mit adott a sport és az engem segítő emberek 20 év alatt? Alázatra tanított, kitartásra nevelt, önuralmat adott, hivatástudatra ösztönzött és sok értékes embert akik hasonlóan gondolkoznak, mint én. Ezt a filozófiát próbálom átadni 10 éve a tanítványaimnak, versenyzőimnek és az olyan “átlag” embereknek akik csak tenni szeretnének valamit az egészségükért, testükért.

    Végül egy idézet, ami rám talán legjobban jellemző:

“Mindent megkapsz az élettől,ha kész vagy másokat segíteni,hogy megkapják amire ők vágynak!”